Outlook Spotlight

Hörlurar Pannband Test 2023 | Sovhörlurar Bäst I Test

Vi har testat årets bästa hörlurar med pannband baserat på ljudkvalitet och komfort. Hitta rätt sovhörlurar här!

Sovhörlurar Bäst i Test
info_icon

Vi har testat årets bästa hörlurar med pannband baserat på ljudkvalitet, komfort, pris och en rad andra viktiga faktorer!

Är du också trött på att det skaver i öronen när du lyssnar på musik eller podcasts när du ligger i sängen? Det är här ett par bra hörlurar med pannband kommer in i bilden! Vi har undersökt några av de bästa och bekvämaste sovhörlurarna på marknaden. Oavsett om du letar efter förstklassigt pannband med inbyggda hörlurar till ett åtkomligt pris eller vill skämma bort dig själv med en premiumprodukt, kommer vår guide att hjälpa dig att hitta de hörlurarna som passar dig bäst! 

Topp 4 Lista - Bäst i Test Hörlurar med Pannband 

info_icon

Multifunktionella Hörlurar med Pannband & Mikrofon 

Dessa prisvärda hörlurar med pannband är särskilt designade för optimal komfort och ljudkvalitet, vilket gör det till en fröjd att använda dem under en lång tid. Modellen höll verkligen vad den lovade på alla fronter. När vi testade dessa lurar uppskattade vi verkligen hur smidigt de anpassade sig till alla huvudformer och storlekar tack vare pannbandets flexibilitet och mjuka struktur, detta gör att de är otroligt bekväma att ha på sig under långa perioder och när man ska sova, även om man sover på sidan. Dessutom kan man dra ner pannbandet över ögonen för att få en mörkare tillvaro, vilket vi fann speciellt skönt när man reser längre sträckor och vill få sig lite sömn. Multifunktionella Hörlurar med Pannband & Mikrofon kopplas enkelt samman med alla typer av smarta enheter med Bluetooth 5.0, som kommer ihåg din kopplade enhet efter att du har anslutit den första gången. Ljudet är klart och rent, vilket gör ljudet levande och djupt även när man vill lyssna på musik. Vi gillade också den lättanvända kontrollpanelen som består av 3 knappar som sitter framme vid pannan. Dessa hörlurar med pannband fungerar dessutom perfekt att träna med, då det andningsbara tyget gör att de inte är så varma som många andra modeller. Ett stort plus i kanten för den inbyggda mikrofonen som gör att man även kan svara och tala i telefon, något vi inte sett på många andra modeller på marknaden. Dessutom gillade vi att de var så lätta att tvätta eftersom man enkelt kan plocka ur de inbyggda hörlurarna. Sovhörlurar bäst i test enligt oss och denna modell vann också bäst i test i denna hörlurar med pannband recensionen på Friluftskoll.

Fördelar 

 • Superbekväma 
 • Bluetooth 5.0 
 • Bra ljud
 • Inbyggd mikrofon 
 • Lämpar sig för träning 
 • Perfekta för längre resor 
 • Enkla att tvätta 
 • Bäst i test
 • 10 timmar batteritid
info_icon

Ergonomisk 3D Sovmask med Hörlurar & Mikrofon 

När vi provade Ergonomisk 3D Sovmask med Hörlurar blev vi imponerade av dess bekvämlighet, funktionalitet och framför allt dess prisvärdhet. Det andningsbara materialet ger stor komfort, i synnerhet vid längre användning, och det bidrar även till en viss grad av ljudisolering. Dessutom levererar dessa hörlurar en utmärkt ljudkvalitet, som gör din lyssningsupplevelse mer njutbar. Även dessa sovhörlurar har inbyggd Bluetooth-anslutning (BT 5.0) för att du enkelt ska kunna ansluta dem till en mängd olika enheter. Den största fördelen med dessa sovhörlurar är dess 3D-kontur med minnesskum som gör de exceptionellt bra på att blockera allt ljus utifrån, och vi garanterar att det verkligen blir helt mörkt när du tar på dig dem. 3D konturen och minnesskummet gör att man får bättre passform och inte får något tryck över ögonen vilket gör de än mer bekväma än traditionella alternativ till sovmasker. Allt detta gör denna ergonomiska 3D sovmasken till det bästa alternativet på marknaden för långa resor enligt oss. Även de här sovhörlurarna har inbyggd mikrofon och en kontrollpanel som är mycket lätt att styra.  

Fördelar

 • 3D minnesskum som blockerar allt ljus 
 • Bästa modellen att resa med 
 • Utmärkt ljudkvalitet 
 • Bluetooth 5.0 
 • Riktigt bekväm passform 
 • Andningsbart material 
 • Inbyggd mikrofon 
 • 10 timmar batteritid
info_icon

SleepPhones Hörlurar för Sömn 

När vi testade SleepPhones Hörlurar för Sömn blev vi imponerade över hur lätta och bekväma de kändes. Detta är tack vare det mjuka, tvättbara fleecematerialet som pannbandet är gjort av, vilket gör att även också dessa hörlurar med pannband var riktigt bekväma att bära under en längre period. Ljudkvaliteten var riktigt bra och dess högkvalitativa högtalare levererar ett klart och balanserat ljud som gjorde lyssnandet brusfritt och klart. Med sin trådlösa design och Bluetooth-anslutning erbjuder SleepPhones Hörlurar för Sömn en fin flexibilitet i användningen. Med dessa hörlurar med pannband kan du röra dig obehindrat när du lyssnar på din favoritmusik eller ljudbok. Dock fann vi att laddningstiden på 4 timmar kunde vara lite snabbare på dessa sovhörlurar, men du får också runt 20 timmars lyssningstid med full laddning vilket är mer än de flesta andra modeller vi testat. Det ända negativa med de här hörlurarna med pannband är priset som är ganska saftigt, å andra sidan finns de också utan bluetooth med sladd till ett mer fördelaktigt pris för dig som föredrar detta. 

Advertisement

Fördelar 

 • Bluetooth 5.0 
 • Tvättbart fleecematerial 
 • Högkvalitativa högtalare 
 • Extra bekvämt pannband 
 • Oerhört lätt och flexibel 
 • Finns även med sladd 
 • 7-10 timmar batteritid
info_icon

AcousticSheep SleepPhones v.6 

När vi testade Acoustic Sheep SleepPhones för första gången var första gången blev vi riktigt imponerade över dess bekvämlighet. Materialet av fleece är verkligen skönt och mysigt och lämpar sig extra bra utomhus på vintern tack vare sin värmehållning. Också dessa hörlurar med pannband levererade ett klart, jämnt och kraftfullt ljud som gjorde musiken levande. Trots den höga prestandan när det kommer till ljudkvalitet har denna modell en mycket elegant och diskret design. Det är lätt att se att mycket tanke har lagts vid utformningen av dessa hörlurar. Passformen är också utmärkt är bekväm även om vi märkte att de under längre perioder kan de bli lite tajta runt öronen, så det är något man bör vara medveten om. För övrigt vill vi säga att även dessa hörlurar med pannband från AcousticSheep är ett mycket bra val även om de kostar en hel del, och kommer garanterat att ge dig en god natts sömn.

Fördelar

 • Bra ljudkvalitet 
 • Bluetooth  
 • Snygg design 
 • Extra varma 
 • Bekväm passform 
 • Extra lång batteritid

Detta ska du tänka på när du köper hörlurar med pannband

När det kommer till att köpa hörlurar med pannband, finns det flera saker som bör beaktas för att säkerställa att du gör ett informerat val. Denna del av guiden är tillägnad just detta ämne och kommer att ge dig en fördjupad inblick i vad du bör tänka på när du väljer din nästa par hörlurar. Från ljudkvalitet till komfortnivå - vi har haft allt i åtanke med denna guide! 

Advertisement

Ljudkvalitet för hörlurar med pannband

När man överväger att köpa hörlurar med pannband är ljudkvaliteten för det mesta på toppen av checklistan. Så vad ska du leta efter? Jo, en välbalanserad ljudbild är viktig. Detta innebär en jämn frekvensrespons över alla tonområden - låg, mitten och hög. Om du har en specifik musikgenre du älskar, kan frekvensresponser som framhäver dessa toner vara till fördel. Till exempel kan basälskare söka efter hörlurar som har starkare basrespons. Glöm inte att överväga hörlurarnas förmåga att reproducera detaljerade ljud, detta kallas ofta för ljudåtergivning. Ett par bra hörlurar bör kunna leverera klara och tydliga detaljer även vid lägre volymer. 

Anslutningstyper och ljud 

Kom ihåg att när det gäller ljudet spelar anslutningstypen också en stor roll. Du har kanske de mest fantastiska hörlurarna i världen, men om de inte kopplas korrekt till din enhet, kompromissas ljudkvaliteten. Två huvudtyper av anslutningar att tänka på är analoga och digitala. Analoga anslutningar såsom 3.5mm och 6.3mm jackuttag kan återge ljud av riktigt hög kvalitet. Men de är kända för störningar orsakade av elektromagnetiska fält i närheten. Digitalkopplingar, å andra sidan såsom USB och optiska uttag, erbjuder ofta renare ljud eftersom de är mer resistenta mot störningar. Dessutom möjliggör dessa typer av anslutningar överföring av HD-ljudformat, vilket ger en mer fulländad lyssningsupplevelse. 

Trådlös vs kabel när du ska lyssna på musik

Och då har vi den eviga debatten; trådlösa lurar eller vanliga hörlurar med kabel, vad egentligen bäst? Trådbundna bluetooth hörlurar tenderar att ge bättre ljudkvalitet vad gäller detaljer och mindre risk för ljudavbrott. De har ingen batteritid att oroa sig för heller. Dock kan trådbundna sovhörlurar lätt bli trassliga och störande. Då ger bluetooth hörlurar mycket mer frihet och bekvämlighet, speciellt under aktiva aktiviteter som träning eller resor. Dock påverkas deras prestanda av batterilivslängd och kan ha förseningar i ljudtransmission, vilket är särskilt märkbart vid tittande på video eller spelande spel. Allt beror på ditt val om att prioritera användningsbekvämhet eller absolut bästa kvalitet på ljudet. Det är alltså upp till dig vad du föredrar här. Med detta sagt så är det trådlösa bluetooth hörlurar som dominerar marknaden nu för tiden och är helt enkelt ett bra alternativ för de allra flesta.

Advertisement

Komfortnivå och design

När det gäller hörlurar med pannband så är komfortnivån lika viktig som ljudkvaliteten. Tänk på formen och konstruktionen av hörlurarna. Har de en vadderad insida i minnesskum med 3D kontur för att lindra trycket mot huvudet och öronen? Tänk på att tanken med sovhörlurar är att du har dem på i flera timmar i sträck, ibland hela natten, särskilt om du lider av sömnsvårigheter. Formen och materialet på pannbandet spelar också en viktig roll. Ett bra pannband bör vara flexibelt och justerbart för att passa olika huvudstorlekar utan att klämma åt för hårt. Designen bör inte bara vara estetiskt tilltalande utan även praktisk och användbar. Kolla efter hörlurar med pannband som är lätta och kompakta, vilket gör dem enkla att bära runt i väskan eller på långresor. Det kan också vara bra ifall sovlurarna kommer i tre olika storlekar så du kan välja din den som passar dig allra bäst.

Bekvämlighet

Att ligga bekvämt i sängen är nyckeln till att somna. Så när du väljer de bästa hörlurarna för sömn ska du hitta ett par som inte stör din komfort. Ännu bättre är att hitta den typ av hörlurar som passar ditt sätt att sova. Om du sover på sidan kanske du föredrar ett pannband som inte bara är tillräckligt tunt, utan också har plyschstoppning runt högtalarna så att dina öron inte blir lidande. Om din kroppstemperatur tenderar att stiga under sömnen kan ett par öronsnäckor vara ett bättre alternativ för att hålla dig sval. Och om du rör på dig mycket kanske du ska skippa de trådbundna alternativen helt och hållet.

Advertisement

Faktorer som påverkar komforten 

När det gäller komfort i hörlurar med pannband är det en hel del faktorer att tänka på. Komfortnivån kan påverkas av allt från pannbandsmaterialet till kuddarnas material och form. Att vara medveten om dessa faktorer kan hjälpa till att välja rätt par hörlurar för långa lyssningstillfällen. 

 • Pannbandsmaterial: Materialet på pannbandet bör vara mjukt och behagligt. En extra fördel är om materialet andas så du slipper obehaglig svett. 
 • Kuddarnas material: Öronkapslarnas material kan ha en stor inverkan på komforten. Minnesskum används ofta för att ge bästa möjliga komfort och isolering från omgivande ljud. 
 • Kuddarnas form: Hörlurarnas form kan också påverka komfortnivån. Är de över örat (over-ear), på örat (on-ear) eller i örat (in-ear hörlurar)? Var och en har sina egna fördelar och nackdelar. 
 • Justering: Pannbandet bör vara justerbart för att passa olika huvudstorlekar. Tänk även på att det inte ska sitta för stramt mot huvudet vilket kan leda till obehag under långa perioder.
 • Uppspelningskontroller - du bör också tänka på placeringen av hörlurarnas kontroller. Vissa trådlösa modeller har reglagen inbyggda i sidan av öronsnäckan, som du inte vill trycka ner i kudden eftersom de då kan aktiveras vid minsta rörelse. In-ears kan fungera bättre med bara en öronsnäcka i det öra som inte vilar i kudden, om du kan leva utan att lyssna i stereo.

Varaktighet och batteriliv

Att få slut på batteri i dina hörlurar mitt i en spännande podcast eller favoritlåt kan vara riktigt irriterande. Det är därför viktigt att överväga hur mycket tid du tänkt spendera på att använda dina nya hörlurar på daglig basis. Räkna ut om behovet mest gäller korta lyssningssessioner eller långa, intensiva musikmaraton. Olika modeller av hörlurar med pannband har olika batteriliv. En genomsnittlig spann kan variera från 6-20 timmar, men med några avancerade modeller kan du få upp till 30 timmar eller mer. Om dina hörlurar även har aktiva brusreducerande funktioner, tänk på att dessa kan förkorta batteriets livslängd. Laddningshastigheten spelar också en stor roll. Vissa hörlurar har snabbladdningsfunktioner som kan ge dig flera timmars användning efter bara några minuters laddning. Glöm inte heller kolla om hörlurarna har en kabelalternativ för användning när batteriet dör. Så ta din tid, jämför och välj de hörlurar som bäst passar ditt lyssningsmönster och behov. 

Batteriliv -Viktiga saker att tänka på 

Varaktigheten och batterilivet hos ett par trådlösa hörlurar är en viktig faktor att ta med i beräkningen vid köp. Vi lever i en tid då alla vill ha mindre tid kopplade till laddaren och mer tid för att njuta av vår musik, podcast eller ljudbok. Här är några saker du kanske vill ha i åtanke: 

 • Laddningstid: Detta är tiden det tar för hörlurarna att laddas upp helt. Lite snabbmatematik kan ge dig en uppfattning om hur länge du behöver vänta innan du kan lyssna på din musik igen. 
 • Användningstid: Hur länge varar batteriet vid kontinuerlig användning? Kom ihåg att tiden varierar beroende på hur du använder dem. Spelar du musik med hög volym kommer batteriet ta slut snabbare. 
 • Standby-tid: Detta är den tid hörlurarna med pannband kan vara inkopplade utan att användas innan batteriet blir tomt. Denna tid är alltid betydligt längre än användningstiden men det är fortfarande bra att känna till. 

Extrafunktioner och pris 

När du köper hörlurar med pannband är det inte bara grundfunktionerna som spelar roll, utan också de extra funktionerna de erbjuder. Till exempel, att ha brus-reducering (Noise Cancelling) kan göra stor skillnad om du ofta befinner dig i högljudda omgivningar. Med denna teknik kan du njuta av en ostörd musikupplevelse, även i bullriga miljöer som på ett café eller i kollektivtrafiken. Lika viktigt är bluetooth-kapabiliteten. En hörlur med en robust och snabb bluetooth-anslutning garanterar frihet från irriterande sladdar och en sömlös anslutning till dina enheter. Men tänk också på att alla dessa extra funktioner kan öka priset på dina hörlurar med pannband. Det är alltid bra att jämföra olika märken, modeller och priser för att se vad du faktiskt får för pengarna. Fråga dig själv; vilka funktioner behöver jag mest? Genom att noggrant överväga dessa frågor kan du säkerställa att du investerar i ett par sovhörlurar som inte bara tillfredsställer dina behov men också ger bra värde för pengarna. 

Så testade vi de bästa sovhörlurarna

Vi testade varje par hörlurar noggrant utifrån en rad olika faktorer och använder en konsekvent testmetod så att alla jämförelser med andra par är tillförlitliga och rättvisa. I det här fallet har varje par hörlurar använts under en vecka i flera timmar åt gången för att bedöma den långsiktiga komforten och användarvänligheten. Den här tiden gör det också möjligt för testaren att både mäta ljudkvaliteten i en blandning av mångas olika musikgenrer och volymnivåer. Vi testar också hur effektiva funktioner som brusreducering är i verkliga situationer och ser till att tillverkarens uppgifter om batteritid och Bluetooth-räckvidd är korrekta. Vi bedömde även kvalitet, hur enkel installation var och eventuella kontrollsystem. 

Disclaimer: The above is a sponsored post, the views expressed are those of the sponsor/author and do not represent the stand and views of Outlook Editorial.

Advertisement
Important: We are happy to announce that we have successfully completed the migration of our site @outlookindia.com to enhance your experience as valuable user. But due to the scale of operations some data discrepancies may arise. We apologize for any inconvenience and thank you for your patience and understanding during this period.
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement