Wednesday, Dec 06, 2023
×
Outlook.com
×

Lainaa Heti Tilille Ilman Vakuuksia Tai Takaajia

Outlook for Brands

Lainaa Heti Tilille Ilman Vakuuksia Tai Takaajia

Kun yllättävä rahantarve iskee ja tarvitset lainaa heti tilille, on vakuudeton kulutusluotto paras vaihtoehto. Netistä haettavaa kulutusluottoa on mahdollista saada heti tilille, ilman vakuuksia tai takaajia. Laina maksetaan yleensä tilille heti lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen.

get a loan
get a loan

Suosituimmat palvelut, joista on mahdollista saada laina heti tilille

Näin haet lainaa – 3 askelta joilla saat lainaa heti

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus
Täytä lainahakemus

Lainahakemuksen täyttäminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään. Suosittelemiemme rahoituslaitosten ja lainankilpailutuspalvelujen kautta voit hakea lainaa 100 - 70 000 euroa. Lainahakemuksen täyttäminen vie aikaa vain minuutteja.

Lainahakemuksella sinulta kysytään perustietoja, kuten nimeä, osoitetta ja henkilötunnusta. Tämän lisäksi sinun täytyy yleensä kertoa myös tulotasosi sekä muita lisätietoja. Täytä hakemuksen kaikki kohdat todenmukaisesti, sillä joudut yleensä todistamaan tulosi ennen lainan nostamista.

2. Vertaa lainatarjouksia

Vertaa lainatarjouksia
Vertaa lainatarjouksia

Saat lainatarjoukset yleensä nopeasti, usein jo muutamassa minuutissa. Lainatarjouksilta näet eri lainojen tarkat kuukausierät sekä lainojen korot ja muut kulut. Lainatarjouksiin kannattaa tutustua huolella, sillä lainojen koroissa ja kuluissa on yleensä suuria eroja. Pienetkin erot kuukausikuluissa tarkoittavat yleensä suurta eroa koko laina-ajalla.

3. Valitse halvin lainatarjous

Valitse halvin lainatarjous
Valitse halvin lainatarjous

Kun olet vertaillut lainatarjoukset ja löytänyt itsellesi sopivimman lainan, on aika hyväksyä lainatarjous ja nostaa laina tilille. Laina hyväksytään verkkopankkitunnusten avulla, ja usein sinun täytyy tässä vaiheessa toimittaa myös todistus tuloistasi, kuten palkkakuitti tai verotuspäätös. Joskus saatat joutua toimittamaan myös molemmat. Liitteiden toimittamisen jälkeen nämä yleensä tarkistetaan erikseen, jolloin saatat joissain tapauksissa joutua odottamaan hetken.

Kun lainatarjous liitteineen on hyväksytty, laina maksetaan yleensä heti tilille. Huomioi kuitenkin, ettei lainaa makseta arkisin klo 23-07 välillä, eikä viikonloppuisin.

Hae lainaa heti näistä palveluista, ja saat rahat tilillesi nopeasti

Bank Norwegian

Bank Norwegian
Bank Norwegian

Bank Norwegian on rahoituslaitos, jonka kautta voi hakea lainaa välillä 1000 - 60 000 euroa. Bank Norwegianin hakuprosessi on helppo ja nopea, ja tietojemme mukaan Bank Norwegian myöntää lainaa suuremmalle osalle hakijoista kuin vastaavat rahoituslaitokset keskimäärin. Todennäköisyydet saada lainaa Bank Norwegianin kautta ovat siis hyvät. Myös Bank Norwegian maksaa lainan tilille yleensä heti lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen.

Bank Norwegian tarjoaa myös oleellisen edun muihin rahoituslaitoksiin verrattuna: sen kautta voi hakea myös luottokorttia. Bank Norwegianin luottokortin suuri etu on se, että voit nostaa kortin kautta koko luottosumman verran rahaa tilillesi. Mikäli siis et saa myöntävää lainapäätöstä Bank Norwegianilta tai muilta rahoituslaitoksilta, voit silti tietyissä tapauksissa hakea ja saada Bank Norwegianin luottokortin ja nostaa luottomäärän verran rahaa tilille. Näin ollen luottokorttia voi käyttää joustoluoton tavoin.

 • Lainasumma: 1 000 - 60 000 €
 • Laina-aika: 12 - 180 kk
 • Ikäraja: 23 vuotta
 • Rahoituslaitoksia vertailussa: -

Hae lainaa Bank Norwegianilta >

Sortter

Sortter
Sortter

Sortter on ollut markkinoilla vasta muutamia vuosia, mutta tästä huolimatta palvelu on jo saavuttanut vakiintuneen ja luotetun aseman Suomen lainamarkkinoilla. Sortterin kautta lainaa voi hakea 1000 - 60 000 euroa, ja yhdellä hakemuksella voit saada tarjouksia jopa yli 20:ltä rahoituslaitokselta. Sortter toimii siis Omalainan tavoin – se kilpailuttaa lainat puolestasi, ja voit hakea lainaa useista paikoista yhden hakemuksen avulla.

 • Lainasumma: 1 000 - 60 000 €
 • Laina-aika: 12 - 180 kk
 • Ikäraja: 20 vuotta
 • Rahoituslaitoksia vertailussa: Yli 20

Hae lainaa Sortterilta >

Rahalaitos

Rahalaitos
Rahalaitos

Rahalaitos on yksi Suomen suosituimmista lainankilpailutuspalveluista. Rahalaitos on ollut markkinoilla jo vuodesta 2011. Rahalaitoksen kautta lainaa voi hakea 500 eurosta aina 60 000 euroon saakka. Rahalaitos kertoo myös sivustollaan suoraan kuka lainaa voi hakea: hakijan tulee olla yli 20-vuotias, kuukausitulojen yli 600 euroa, ja julkisia maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla. Rahalaitoksen kautta lainat voi kilpailuttaa jopa 25 eri rahoituslaitoksen kesken.

 • Lainasumma: 500 - 60 000 €
 • Laina-aika: 12 - 180 kk
 • Ikäraja: 20 vuotta
 • Rahoituslaitoksia vertailussa: Jopa 25

Hae lainaa Rahalaitokselta >

Omalaina

Omalaina
Omalaina

Omalaina on kotimainen lainojen kilpailutuspalvelu, josta voit hakea lainaa yhdellä hakemuksella kymmenistä eri rahoituslaitoksista. Omalainan kautta voit saada lainaa 100 - 60 000 euroa, ja parhaimillaan voit saada lainaa tilille jopa muutamassa minuutissa. Omalaina on noussut viime vuosina yhdeksi Suomen suosituimmista palveluista vakuudettomien lainojen kilpailutukseen.

 • Lainasumma: 100 - 60 000 €
 • Laina-aika: 12 - 240 kk
 • Ikäraja: 18 vuotta
 • Rahoituslaitoksia vertailussa: Jopa yli 20

Hae lainaa Omalainasta >

Esimerkkilaskelma – näin paljon lainojen vertailulla voi säästää

Vertailemalla lainoja eri tarjoajien välillä voit löytää edullisimman vaihtoehdon. Tässä on yksinkertaistettu esimerkki 5 000 euron lainasta 6 vuoden maksuajalla:

Laina 

Nimelliskorko 

Tilinhoitomaksu 

Todellinen vuosikorko 

Kuukausierä 

Kokonaiskustannus 

Laina A 

17,21 % 

13,49 € 

24,32 % 

155,40 €  

8 187,16 € 

Laina B 

15,26 % 

8,49 € 

19,32 % 

145,32 € 

7 655,92 € 

Laina C 

11,67 % 

3,94 € 

13,23 % 

129,47 € 

7 094,75 € 

Laina D 

4,49 % 

4,61 % 

113,15 € 

6 131,13 € 

Vertailemalla lainoja voit säästää huomattavia summia. Muista, että lainatarjoukset vaihtelevat henkilöstä riippuen. Tee lainahakemus ja tutustu tarjouksiin. Se on ilmaista ja ei sido mihinkään. Valitse edullisin tarjous ja saa rahat tilillesi.

Miksi vakuudetonta lainaa kannattaa yleensä hakea netistä

Vakuudetonta lainaa kannattaa yleensä hakea netistä helpon ja nopean hakuprosessin vuoksi.

Tämän lisäksi vakuudettomien lainojen vertailu ja kilpailutus on netissä huomattavasti helpompaa ja nopeampaa kuin perinteisten pankkien kanssa toimiessa.

Helppo ja nopea hakuprosessi ja helppo kilpailutus mahdollistavat sen, että hakijan on mahdollista saada laina heti tilille ilman turhia viiveitä.

Bank Norwegian

Yllättävien menojen kohdatessa tarvitsee yleensä lainaa heti, ja tässä tilanteessa perinteisten pankkien palvelut ovat yleensä liian hitaita. Lisäksi pankit vaativat usein vakuuksia tai takaajia lainalle, joka hidastaa hakuprosessia entisestään.

Jotta hakija voi nostaa lainaa heti, on lainaa pystyttävä hakemaan ilman vakuuksia. Netistä haettavat lainat tarjoavatkin tähän ratkaisun – kaikki tässä artikkelissa suositellut palvelut myöntävät vain vakuudettomia lainoja, jotka voi nostaa nopeasti tilille.

Kuinka nopeasti laina maksetaan tilille?

Kun haet vakuudetonta lainaa netistä, saat usein lainapäätöksen jopa saman päivän aikana. Päätöksen jälkeen lainan siirto tilille riippuu lainanmyöntäjästä ja sen prosesseista.

Yleisesti ottaen, kun kyseessä on vakuudeton pikalaina tai kulutusluotto, rahat siirtyvät tilille nopeasti – usein jo saman päivän aikana tai viimeistään seuraavana arkipäivänä.

loan paid

Joissakin tapauksissa, etenkin suurempien lainasummien tai erikoistarjousten yhteydessä, prosessi voi kestää hieman kauemmin. On kuitenkin tärkeää lukea lainanmyöntäjän ehdot ja varmistua, että ymmärrät, kuinka nopeasti rahat maksetaan tilillesi.

Kuinka paljon lainaa voin saada?

Lainasumma, jonka voit hakea vakuudettomana lainana netistä, riippuu monista tekijöistä. Näitä ovat esimerkiksi lainanmyöntäjä, lainanhakijan taloudellinen tilanne, ikä, ja luottotiedot.

loan paid

Useimmat lainanmyöntäjät tarjoavat vakuudettomia lainoja pienistä summista, kuten 100 eurosta jopa 60 000 euroon saakka. Myönnettävään lainasummaan vaikuttaa myös hakijan tulot ja menot: lainanmyöntäjät arvioivat, onko hakijalla kykyä hoitaa laina takaisin sovitussa aikataulussa.

Erilaiset lainatyypit

Vakuudettomia lainoja on tarjolla monessa eri muodossa. Lainoista käytetyt termit ovat myös osin päällekkäisiä, ja voivat aiheuttaa sekaannusta. Tässä käymme läpi erityyppisiä vakuudettomia lainoja, sekä sanastoa, jotka kuvaavat käytännössä samoja lainoja.

Kulutusluotto

Käytännössä kaikki vakuudettomat lainat joustoluottoa lukuunottamatta ovat kulutusluottoja.

Useimmiten kulutusluotolla kuitenkin tarkoitetaan suurempaa vakuudetonta lainaa, yleensä välillä 5000 - 70 000 euroa. Kulutusluotoissa takaisinmaksuaika on yleensä 1 - 15 vuotta.

Toisin kuin montaa vakuudellista lainaa, kuten asunto- tai autolainaa, kulutusluottoa voi hakea mihin tahansa tarkoitukseen. Kulutusluottoa voi siis käyttää niin arjen menojen kattamiseen, lomamatkaan, remontin rahoittamiseen tai uuden television ostamiseen.

Vakuudeton kulutusluotto on nopea tapa saada rahaa tilille, jonka vuoksi se sopii myös yllättävien menojen kattamiseen. Kulutusluottoa voi hakea yksin tai yhdessä toisenk henkilön kanssa. Yhteislainan hakeminen yleensä parantaa mahdollisuuksia saada myönteinen lainapäätös, ja mahdollistaa suuremman lainan hakemisen.

Joustoluottoa voi nostaa tarpeen mukaan

Joustoluotto on vakuudeton laina, jossa lainasummaa ei makseta kerralla tilille. Joustoluotossa saat luottotilin, josta rahaa voi nostaa tilille tarpeen mukaan. Myös lainan korkoa maksetaan vain nostetusta summasta.

Joustoluotto sopii mainiosti tilanteisiin, joissa tuleva rahantarve ei ole tiedossa, tai rahaa voi tarvita useita kertoja eri tarpeisiin.

Joustoluotto onkin suosittu lainamuoto mm. remonttien rahoittamiseen, jolloin rahaa tarvitsee yleensä nostaa pidemmällä aikavälillä useita kertoja, eikä tarvittavan lainan kokonaismäärä ole lähtötilanteessa tiedossa.

Pikalaina on pieni, nopeasti tilille maksettava laina

Pikalaina on käytännössä kulutusluotto, mutta termillä viitataan pienempään lainasummaan joka maksetaan nopeammin takaisin. Pikalaina onkin pääosin puhekielessä käytetty termi, eikä se varsinaisesti lainatuotteena eroa kulutusluotosta.

Yleensä pikalainalla tarkoitetaan vakuudetonta kulutusluottoa välillä 25 - 2000 euroa, jonka takaisinmaksuaika on yleensä maksimissaan vuosi.

Pikavippi

Pikavippi on nykypäivän termistössä hieman vanhentunut käsite – yleensä pikavipillä on tarkoitettu pientä, korkeintaan muutaman satasen lainaa, joka on maksettu yleensä takaisin jo muutamassa päivässä tai viikossa.

Takavuosien pikavipit olivat alkupiste monien ihmisten velkakierteelle ja maksuhäiriömerkinnöille. Näissä pikavipeissä todellinen vuosikorko saattoi olla satoja, tai jopa tuhansia prosentteja. Takaisinmaksuajat olivat monesti vain viikkoja. Tällaiset pikavipit ovat kuitenkin poistuneet markkinoilta täysin korkokattouudistuksen myötä, joka ei enää mahdollista näin korkeakorkoisia lainoja.

Tänä päivänä pikavippi tarkoittaa yleensä pientä, korkeintaan 500 euron lainaa, jonka takaisinmaksuaika on korkeintaan vuosi. Useimmat rahoituslaitokset eivät nykyään enää edes myönnä lainoja, joissa takaisinmaksuaika olisi lyhyempi kuin vuosi. Tästä huolimatta laina on kuitenkin mahdollista maksaa pois myös aiemmin. Myös pienin mahdollinen lainasumma on yleensä satoja, tai jopa tuhansia euroja.

Pikaluotto

Sana pikaluotto viittaa yleensä samankaltaiseen lainaan kuin pikalaina tai pikavippi. Toisinaan tällä voidaan tarkoittaa myös nopeasti haettavaa joustoluottoa.

Kertalaina

Kertalaina tarkoittaa vakuudetonta lainaa, joka maksetaan tilille kerralla. Käytännössä tämä siis viittaa kaikkiin vakuudettomiin lainoihin joustoluottoa lukuunottamatta. Joustoluotossa lainaa voi nostaa tilille monta kertaa, eli koko lainasummaa ei makseta tilille kerralla.

Yhdistelylaina

Yhdistelylaina on vakuudeton laina, jonka avulla voi yhdistää useita vanhoja vakuudettomia lainoja yhdeksi suureksi lainaksi. Yhdistelylainan avulla voi yleensä yhdistää useita korkeakorkoisia lainoja yhdeksi matalakorkoisemmaksi lainaksi. Myös lainan takaisinmaksu ja hallinnointi helpottuu, kun useiden eri lainojen sijaan maksettavana on vain yksi laina.

Toisin kuin muissa vakuudettomissa lainoissa, yhdistelylainassa rahoja ei yleensä makseta tilille – sen sijaan lainalla maksetaan suoraan pois vanhat lainat. Yhdistelylainassa rahaa ei siis yleensä saa itselleen käyttöön, vaan yhdistelylainan tarkoituksena on säästää lainakuluissa pidemmällä aikavälillä.

Pankkilaina

Kun tarvitset lainaa heti, ei pankkilaina yleensä ole hyvä vaihtoehto. Toisin kuin vakuudettomia lainoja myöntävät rahoituslaitokset, pankit toimivat lainanhakuprosessissa yleensä varsin hitaasti. Siinä missä lainapäätöksen voi saada moderneista rahoituslaitoksista minuuteissa, voi pankissa lainahakemuksen käsittely kestää useita päiviä.

Lainan todellinen vuosikorko on henkilökohtainen

Vakuudettomissa lainoissa lainan todellinen vuosikorko on aina henkilökohtainen.

Jos haet lainaa saman summan ja samalla laina-ajalla kuin kaverisi, voit silti saada erilaisia lainatarjouksia, joissa korko on eri suuruinen.

Lainan todellinen vuosikorko määräytyy aina rahoituslaitoksen henkilökohtaisen analyysin perusteella, joka huomioi hakijan kaikki tiedot. Koska kahden eri hakijan tiedot eivät koskaan ole identtiset, ovat lainojen korot ja kulut käytännössä aina eri suuruisia eri hakijoilla.

Suurin mahdollinen todellinen vuosikorko on lakisääteinen

Vaikka korko on aina henkilökohtainen, ei se kuitenkaan voi olla minkä suuruinen tahansa. Suurin mahdollinen todellinen vuosikorko on lakisääteinen, ja tämän ansiosta markkinoilta ei löydy enää takavuosien riistohintaisia lainoja. Ennen korkojen sääntelyä lyhytaikaisten lainojen korot saattoivat olla pahimmillaan jopa tuhansia prosentteja vuodessa.

Kuka voi hakea vakuudetonta lainaa netistä?

Vakuudettoman lainan hakeminen on mahdollista melkein kaikille aikuisille. On kuitenkin olemassa joitakin ehtoja, joita lainanhakijan on täytettävä. Seuraavassa on luettelo yleisimmistä ehdoista:

 1. Ikäraja: Lainanhakijan tulee olla vähintään 18-vuotias. Joillakin rahoitusyhtiöillä ikäraja voi olla myös korkeampi, esimerkiksi 20 tai 23 vuotta.
 2. Vakituinen asuinpaikka Suomessa: Useimmat rahoituslaitokset edellyttävät, että lainanhakijalla on oltava vakituinen asuinpaikka Suomessa.
 3. Puhtaat luottotiedot: Yleensä lainaa ei myönnetä, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintöjä. Tietyissä tapauksissa hakija voi kuitenkin saada lainaa, mikäli maksuhäiriömerkintä on vanha ja hän on hoitanut talousasiansa moitteettomasti sen jälkeen.
 4. Säännölliset tulot: Lainaa hakevalla henkilöllä tulee yleensä olla säännölliset tulot, kuten palkka, eläke tai sosiaalietuus. Jotkut lainanantajat voivat hyväksyä myös opintolainan tai opintorahan tulona, mutta tämä on melko harvinaista. Yleensä tuloista on myös toimitettava todiste, kuten palkkakuitti, lainahakemuksen liitteenä.
 5. Henkilöllisyystodistus: Hakijan tulee pystyä todistamaan henkilöllisyytensä. Tämä tapahtuu yleensä verkkopankkitunnusten avulla.
 6. Suomalainen pankkitili: Lainarahat siirretään suomalaiselle pankkitilille, joten hakijalla on oltava sellainen.

Huomioi, että edellä mainitut ehdot voivat vaihdella eri rahoituslaitosten välillä. Lisäksi jotkut lainaa myöntävät yhtiöt saattavat vaatia hakijoilta muita tietoja, kuten työsuhteen kestoa tai asumismuotoa. Lainanantajan ehdot kannattaa aina tarkistaa huolellisesti ennen hakemuksen tekemistä.

Mikä on vakuudettomien lainojen laina-aika?

Laina-ajan pituus on vakuudettomissa lainoissa yleensä 1-15 vuotta. Laina-ajan pituus voi vaihdella suuresti riippuen lainasummasta, lainatyypistä ja lainanantajasta.

Pienissä lainoissa laina-aika on tyypillisesti lyhyt, jopa muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen. Yleensä vakuudettomien lainojen laina-aika on kuitenkin useita vuosia.

On tärkeää huomata, että laina-ajan pituus vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin. Mitä pidempi laina-aika, sitä enemmän korkoa kertyy ajan myötä, mikä voi lisätä lainan kokonaiskustannuksia. Toisaalta lyhyempi laina-aika tarkoittaa yleensä suurempia kuukausittaisia maksueriä.

Ennen lainapäätöksen tekemistä on myös tärkeää arvioida, kuinka pitkä laina-aika on realistinen omaan taloudelliseen tilanteeseen suhteutettuna. Laina-ajan pituus tulee valita siten, että kuukausittaiset maksuerät ovat sopivia omalle budjetille ja että laina pystytään maksamaan takaisin suunnitellussa aikataulussa. Muista myös, että jotkut lainanantajat saattavat veloittaa lisämaksuja, jos haluat muuttaa laina-aikaa tai maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti.

Muistilista - näin voit hakea lainaa heti netissä

Netin ansiosta lainahakemuksen tekeminen on nykyään nopeaa ja helppoa. Voit hakea lainaa verkossa milloin ja mistä tahansa. Tässä muutamia asioita, jotka sinun tulisi ottaa huomioon, kun haet lainaa netissä:

 1. Valitse oikea laina: Ennen kuin aloitat hakemuksen, on tärkeää tutkia eri lainavaihtoehtoja ja valita sellainen, joka sopii parhaiten sinun tarpeisiisi. Tällainen voi olla esimerkiksi kulutusluotto, joustoluotto tai yhdistelylaina.
 2. Valmistaudu: Sinun tulee täyttää hakemus huolellisesti ja rehellisesti. Tämä tarkoittaa, että sinun tulee kertoa oikeat ja ajantasaiset tiedot itsestäsi, kuten tulot, menot ja muut velat.
 3. Varaa aikaa: Vaikka lainahakemuksen tekeminen on nopeaa, voi silti kestää jonkin aikaa saada päätös lainahakemuksestasi. Tämä johtuu siitä, että lainanantajien on tarkistettava hakemuksesi tiedot ja arvioitava kykysi maksaa laina takaisin laina-ajan puitteissa.
 4. Hae lainaa vastuullisesti: Vaikka tarvittavaa suuremman lainan hakeminen voi tuntua houkuttelevalta, on tärkeää muistaa, että laina on aina maksettava takaisin. Sinun tulisi aina hakea vain sellaista lainaa, jonka tiedät pystyväsi maksamaan takaisin kokonaan ajoissa.
 5. Vertaile lainoja: Lainojen korot ja ehdot voivat vaihdella suuresti eri lainanantajien välillä. Tämän vuoksi on tärkeää, että vertailet lainatarjouksia ennen kuin teet päätöksen lainan nostamisesta. Muista ottaa huomioon lainan todellinen vuosikorko, joka sisältää kaikki lainan kulut.

Kun olet tehnyt hakemuksen ja se on hyväksytty, laina siirretään yleensä tilillesi hyvin nopeasti, usein jopa samana päivänä. Tämä tekee vakuudettoman lainan hakemisesta erittäin kätevän vaihtoehdon, kun tarvitset rahaa nopeasti.

Kannattaako hakea vakuudellista vai vakuudetonta lainaa?

Vakuudellisen ja vakuudettoman lainan valinta riippuu useista tekijöistä, ja molemmilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Seuraavassa on kerromme asioita, jotka voivat auttaa sinua päättämään näiden kahden eri lainatyypin välillä:

Vakuudellinen laina

Vakuudellisen lainan myöntämiseksi asetetaan vakuus, jonka on yleensä asunto, auto, tai muuta kiinteää omaisuutta. Jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantajalla on oikeus ottaa haltuunsa vakuutena toiminut omaisuus ja myydä se lainan takaisin maksamiseksi.

Koska vakuudellinen laina on lainanantajalle pienempi riski, on niissä tyypillisesti alhaisemmat korot kuin vakuudettomissa lainoissa. Ne ovat myös yleisempiä suuremmissa lainoissa, kuten asuntolainoissa tai autolainoissa, joita ei yleensä myönnetä ilman vakuuksia.

Vakuudellisen lainan hyvät puolet

 • Edullisempi korko: Koska vakuudellinen laina on lainanantajalle pienempi riski, siinä on yleensä alhaisempi korko kuin vakuudettomassa lainassa.
 • Suuremmat lainasummat: Vakuudellista lainaa voidaan myöntää suurempia summia johtuen lainan pienemmästä riskistä lainanantajalle.
 • Pidempi laina-aika: Vakuudellisissa lainoissa laina-aika voi olla pidempi, mikä voi tehdä kuukausittaisista maksueristä pienempiä.

Vakuudeton laina

Vakuudettomassa lainassa ei nimensä mukaisesti ole vakuuksia. Lainan myöntäminen perustuu lainanottajan luottokelpoisuuteen, tulotasoon ja lainanantajan tekemään riskianalyysiin. Jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantajalla ei ole vakuutta, johon se voisi turvautua. Tästä syystä vakuudettomien lainojen korot ovat yleensä korkeammat ja henkilökohtaiset.

Vakuudettomia lainoja käytetään usein pienempiin, lyhytaikaisiin lainatarpeisiin, kuten matkustamiseen, pieniin hankintoihin tai yllättäviin menoihin.

Vakuudettoman lainan edut

 • Nopea hakuprosessi: Koska vakuudettoman lainan hakeminen ei edellytä vakuuksien arvioimista, hakuprosessi on yleensä nopea ja yksinkertainen.
 • Ei omaisuusvaatimuksia: Vakuudettoman lainan saaminen ei edellytä, että sinulla on vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta.
 • Rahat tilille heti: Koska vakuudettoman lainan hakuprosessi on nopea ja vakuuksien arviointia ei tarvita, saat rahat tilillesi yleensä heti lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen.

Ennen lainan hakemista kannattaa miettiä, kuinka paljon rahaa tarvitset, kuinka nopeasti tarvitset rahat, kuinka pitkän aikaa tarvitset lainan maksamiseen, sekä se, onko sinulla vakuudeksi sopivaa omaisuutta. On myös hyvä vertailla eri lainatarjouksia ja niiden ehtoja sekä kustannuksia, jotta voit tehdä taloudellisesti järkevän päätöksen.

Usein kysytyt kysymykset

Voinko saada lainaa ilman liitteitä?

Vakuudetonta lainaa ei useimmiten myönnetä ilman liitteitä. Jotkin rahoituslaitokset kuitenkin saattavat myöntää pieniä lainasummia myös ilman liitteitä.

Kuinka paljon lainaa voin saada?

Myönnettävän lainan määrä riippuu hakijan tulotasosta ja varallisuudesta. Parhaimmillaan vakuudetonta lainaa voi saada jopa 60 000 euroa. Voit valita itse, kuinka suurta lainaa haet.

Kuinka nopeasti laina tulee maksaa takaisin?

Laina tulee maksaa takaisin laina-ajan puitteissa, joka on yleensä 1-15 vuotta.

Mihin vakuudetonta lainaa voi käyttää?

Voit käyttää vakuudetonta lainaa mihin tahansa. Toisin kuin asuntolainassa tai autolainassa, vakuudettomassa lainassa lainan käyttötarkoitusta ei tarvitse välttämättä määritellä.

Kuinka nopeasti saan lainapäätöksen?

Saat päätöksen lainan myöntämisestä yleensä minuuteissa lainan hakemisen jälkeen. Lainan hakeminen vie vain muutaman minuutin - hae lainaa heti, ja voit saada päätöksen lähes välittömästi.

Kuinka kauan lainahakemuksen tekeminen vie aikaa?

Lainan hakeminen vie aikaa vain muutaman minuutin. Parhaimmillaan voit nostaa lainan heti tilille lainan hakemisen ja lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen. Voit myös vertailla lainoja pidempään, mikäli haluat.

Voinko hakea lainaa alaikäisenä?

Lainaa ei voi hakea alaikäisenä. Sinun tulee olla täysi-ikäinen lainan ottamista varten. Voit hakea lainaa heti kun olet täyttänyt 18-vuotta.

Voinko saada lainaa heti tilille myös viikonloppuna?

Lainaa voi saada tilille heti vain arkisin kello 7-23 välisenä aikana. Arkena laina voidaan maksaa tilille jo saman päivän aikana. 

 

Vastuuvapauslauseke: Yllä oleva on sponsoroitu viesti, esitetyt näkemykset ovat sponsorin/tekijän näkemyksiä eivätkä edusta Outlook Editorialin kantaa ja näkemyksiä.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement