Outlook Spotlight

Kylväska Ryggsäck Bäst I Test 2023 | Årets Bästa Kylryggsäckar

Vi har testat årets bästa kylryggsäckar och sammanställt en recension baserat på design, funktion och mycket mer!

Kylväska Ryggsäck Bäst i Test
info_icon

Vi har testat årets bästa kylryggsäckar och kommer nu presentera fyra olika alternativ inom olika prisklasser som vi anser är årets bästa!

När det kommer till att hitta den bästa kylväskan kombinerat med ryggsäck finns det en mängd olika produkter, och det kan göra det utmanande att välja rätt. Här strävar vi efter att förenkla processen för dig, genom att leverera transparenta, ärliga och opartiska recensioner av de bästa kylryggsäckarna på marknaden. Vi kommer att gå igenom allt från design och funktionalitet till pris, så du blir väl rustad för att göra det bästa möjliga köpet!

Topp 4 Lista - Kylryggsäck Bäst i Test

info_icon
Kylryggsäck 22L

Kylryggsäck 22L

Detta är en kombinerad kylväska och ryggsäck som känns gedigen och riktigt praktiskt konstruerad, med flera bra genomtänkta fack och extrafickor. Det finns ett stort fack för mat och dryck, två öppna nätfickor på sidorna för flaskor och även två extrafack med dragkedja som är perfekt för tallrikar, bestick, servetter och annat. Ett extra plus är den inbyggda kapsylöppnaren som finns i axelremmen! Vi testade också att fylla kylryggsäcken med is och kan intyga att den verkligen är vattentät både från insidan och utsidan med en vattentät dragkedja i topplocket. Yttermaterialet känns robust och är tillverkat i ett slitstarkt och stiligt vattentätt 600D oxfordtyg. Storleken på 22 liter känns generös och ger plats till mat och dryck för en heldag och vi kan intyga att denna kylväskan/ryggsäck sitter riktigt bra och bekvämt över axlarna tack vare dess vadderade axelband. Isoleringen håller mat och dryck kall eller varm i ca 6–18 timmar beroende på utetemperaturen. Detta är riktigt imponerande för en kylryggsäck i denna prisklassen.

Detta är kort och gott en av de bästa kylryggsäckarna som blev bäst i test tack vare kombinationen av snygg design, dess bra och användbara fack och sin prisvärdhet!

Fördelar

 • Högkvalitativt oxfordtyg
 • Inbyggd kapsylöppnare
 • Kylförvaring i 6–18 tim
 • Generös kapacitet på 22 liter
 • Vattentät insida (kan fyllas med is)
 • Vattentät utsida
 • Flera praktiska fack
info_icon
Hydro Flask 20 L Day Escape

Hydro Flask 20 L Day Escape

Efter att fått chansen att testa Hydro Flask 20 L Day Escape kan vi bara säga att detta är en riktigt häftig, praktisk och robust kylväska. Den funkar till både vandring, picknick och camping, och håller sina löften om att bevara dryck och mat kylda i upp till 36 timmar. Med en kapacitet på 20 liter får du med dig tillräckligt med mat och dryck för hela dagen. Vi uppskattade den genomtänkta designen med en stabil bas som gör att väskan kan stå själv och sina praktiska fack och fickor. Själva väskan är tillverkad av ett extremt hållbart och motståndskraftigt material i 600D polyestertyg som är helt vattentätt, vilket innebär att den tål extra tuff behandling utan att ge vika. Den har även svetsade sömmar och vattentät dragkedja så denna ryggsäck är verkligen byggd för att hålla. Ryggsäcken är även lätt att bära på längre turer tack vare de vadderade axelremmarna och den vadderade ryggen.

Vi tycker att detta är den bästa kylryggsäcken för dig som är ute ofta på lite längre turer, och kan tänka dig att betala lite mer för absolut toppkvalitet på både utförande och extra lång kyla/värmehållning!

Advertisement

Fördelar

 • Fantastiskt bra isolering
 • Håller din mat kall i upp till 36 timmar
 • 20 liters kapacitet
 • Högkvalitativt material
 • Vadderade axelremmar och rygg
 • Robust design
 • Bra sidfickor
 • Vattentät
info_icon
Primus Cooler Backpack

Primus Cooler Backpack

Cooler Backpack från legendariska Primus har en kapacitet på 22 liter, vilket ger tillräckligt med utrymme att packa en storslagen picknick. Isoleringen är i EVA-skum och är tillräckligt effektiv för att hålla mat och dryck kylda i flera timmar, ännu längre om man lägger i kylklampar. Den har en smidig rulltoppsöppning som även innehåller en inbyggd kapsylöppnare. Yttertyget är tillverkat i slitstarkt nylon och innerfodret i vattentätt PU-belagd polyester. Den är enkel att vända ut och in för praktisk och snabb rengöring och inget hamnar mellan inner- och yttertyg tack vare de tejpade sömmarna. Vi tyckte också att väskans låga vikt (endast 770g) gjorde att väskan är extra enkel att bära, med bekväma remmar som lätt kan justeras. Fickorna på sidan av ryggsäcken gav dessutom bra utrymme för att förvara mindre föremål.

Primus Cooler Backpack är ett hyfsat prisvärt alternativ för dig som inte vill investera för mycket, men ändå behöver en effektiv, snygg och bra kylryggsäck från ett av de ledande märkena inom friluftsliv!

Fördelar

 • Bra lagringskapacitet
 • Effektiv isolering
 • Justerbara remmar
 • Integrerad kapsylöppnare
 • Tejpade sömmar
 • Lätt att rengöra
 • Slitstarkt yttertyg
 • Vattentät insida
info_icon
Muurikka Kylryggsäck

Muurikka Kylryggsäck

Muurikka Kylryggsäck har gott om plats för att förvara mat och dryck för en hel dag, och den har även en ytterficka för att förvara mindre föremål. Med hjälp av kylklampar håller kylan riktigt länge, upp till 12 timmar för en heldag ute. Men det går lika bra att använda utan kylklampar, dock kortas kyltiden ner till 6 timmar, vilket ändå funkade bra för en halvdags utflykt. Materialet är av högkvalitativ polyester och den har justerbara remmar med mjuk vaddering, vilket gör den bekväm nog att bära under flera timmar. En annan fördel med denna väskan är dess låga vikt på knappt 600 g, som gör detta till den lättaste kylväskan med ryggsäck som vi provat. Notera dock att du inte borde förvänta dig samma långvarighet i hållbarheten som de dyrare modellerna i vårt test.

Advertisement

Muurikka Kylryggsäck är en ryggsäck som överraskade oss positivt trots sitt låga pris. Detta kombinerat med sin utmärkta konstruktionskvalitet och pålitliga kylkapacitet gör att den kvalar den in på vår topp 4 lista!

Fördelar

 • Bra konstruktion för långvarig användning
 • Upp till 12 timmars kylkapacitet
 • Rymlig
 • God isolering
 • Högkvalitativt material
 • Justerbara, vadderade remmar

Vad du bör ha i Åtanke när Du Köper en Kylväska Ryggsäck

Det finns en hel del att tänka på när man ska investera i en kylryggsäck, speciellt om du är en ivrig friluftsentusiast som älskar att tillbringa långa timmar utomhus. Denna praktiska produkt kan vara ovärderlig under en solig picknick, vandringar eller resor som sträcker sig över flera dagar. Oavsett om du planerar att utforska fjällvärlden eller bara svänga förbi närmaste park, kommer denna lilla guide hjälpa dig i processen att välja den bästa kylväskan för dina behov.

Varför en kylryggsäck är en utmärkt investering

Har du någonsin varit ute på resa, vandringstur eller kanske bara en lång dag i parken och önskat att din ryggsäck kunde hålla din matt kall eller varm hela dagen? Om svaret är ja, då kan en kylryggsäck vara precis det du behöver. Den kombinerar det bästa av två världar - ryggsäckens mobilitet och kylväskans kylande effekt. Borta är dagarna av att behöva bära runt en otymplig kylbox bara för att hålla dina drycker svala! Dessutom är dessa ryggsäckar designade för att ge maximal komfort och är lättare att bära, vilket gör dem till ett perfekt val för alla dagens äventyr. Utöver allt detta, så ger den extra friheten att kunna förvara och hålla dina matvaror färska utan att förlita dig på tillgång till kylskåp under resan. Så oavsett om du planerar en helgvandring i bergen, en dag på stranden, eller en picknick i parken, kan en bra ryggsäck med kylfunktioner höja hela upplevelsen till nästa nivå.

Advertisement

Funktioner att överväga vid val av kylväska-ryggsäck

Du vet den där känslan; När solen skiner, du är mitt i naturens skönhet, och du vill bara kasta dig ner och njuta av en härlig kall dricka. Men då inser du att din gamla ryggsäck inte klarar av att hålla dina varor svala. Här kommer några viktiga funktioner att tänka på för att inte hamna i samma situation när du köper din nya kylryggsäck. Den perfekta ryggsäcken är inte bara en ryggsäck. Det är en utrustning som gör din utflykt strålande!

Storlek och kapacitet

"Storlek spelar roll" - det gäller definitivt när det kommer till kylväskor. Så vad ska du prioritera? Det enkla svaret är: det beror på. Planerar du för stora grillfester i parken eller är du mer för en romantisk picknick för två? Om du brukar packa hela köket med dig kanske du bör titta på de större modellerna med mer utrymme. Tätslutande modeller med plats för en dags packning kan passa utmärkt för korta dagsturer eller picknick. Se till så att remmarna smidigt kan regleras så väskan sitter bra oavsett hur mycket du lastar i den.

Materialets kvalitet och isolerande förmåga

Ingen tycker om ljummen dryck, eller hur? En dålig kylväska kan lätt förvandla ditt utomhusäventyr till ett sorgligt dopp med ljumma drickor. Därför är det viktigt att tänka på materialets kvalitet och isolerande förmåga när du väljer din väska. Material som nylon och polyester är ofta slitstarka och håller bra mot väder och vind, men det är isoleringen på insidan som gör jobbet. Leta efter väskor med bra isolering, kanske till och med dubbla lager. Vissa väskor har även ett speciellt UV-skydd för att hålla värmen ute ännu bättre. Och kom ihåg: även en kylväska behöver lite kärlek, förvara den rätt så håller den längre.

Advertisement

Ergonomi och bärkomfort

Din ryggsäcks komfort kan göra stor skillnad i din resa, oavsett om du tar en kort tur till stranden eller är på en heldagsvandring i skogen. Därför är det viktigt att tänka på ergonomi och bärkomfort när du väljer en kylväska ryggsäck. Här är några nyckelfaktorer att överväga:

Remmar: Justerbara remmar gör att du kan anpassa ryggsäcken för optimal passform, vilket minskar trycket på dina axlar.

Stöd: En ryggsäck med gott ryggstöd kan hjälpa till att fördela vikten jämnt och förhindra trötthet och obekvämligheter under långa perioder.

Vikt: Medan en större ryggsäck kanske kan lagra mer, kommer den också vara tyngre att bära. Försök hitta en balans mellan storlek och bärbarhet.

Specialfunktioner som kan höja användarupplevelsen

Du kanske tänker "En kylväska ryggsäck är bara för att hålla min mat och dryck kall, eller hur?" Visst, det är dess huvudsyfte men låt oss inte begränsa dess potential till bara det. Det finns ett antal spännande funktioner att leta efter som kan göra din friluftsupplevelse ännu bättre. Är du typen som gillar att hålla saker organiserade? Känn till att vissa kylryggsäckar kommer med extrafickor. En del har även nätta sidfickor perfekta för småsaker som solglasögon, mobiltelefoner eller snacks. Andra kanske har en inbyggd flasköppnare – snacka om praktiskt vid festliga tillfällen!

Hur man sköter om och underhåller sin kylväska ryggsäck

Kunskap om hur man sköter om och underhåller sin kylväska-ryggsäck kan ge dig flera år av problemfri användning. Att ta hand om detta oumbärliga friluftslivsverktyg handlar om mycket mer än att bara rengöra det efter användning (även om det också är viktigt!). Vissa kylväskor kan ha specifika skötselråd baserade på materialen de är gjorda av, men en grundläggande princip är alltid att förvara dem på en torr plats när de inte används. Kvarvarande fukt kan leda till mögel eller lukt, vilket påverkar isoleringsförmågan och framtida användning. Om din kylryggsäck har delar som kan tas isär, gör det och rengör alla delar separat. För bästa resultat ska du tvätta insidan av din väska med varmt vatten och mild tvål, torka noggrant och låta väskan lufttorka ordentligt före förvaring. Glöm inte bort de yttre fickorna! Dessa är ofta platser där smuts kan samlas. När det gäller underhåll rekommenderas det att tillfälligtvis kontrollera sömmarna och dragkedjorna på din väska. Om du ser några tecken på slitage, kan det vara värt att reparera dessa problem tidigt för att undvika större skador längre fram. Minns alltid att smuts och skräp på dragkedjor kan orsaka dem att fastna eller bli trasiga, så håll dem rena och fungerande smidigt.

Vanliga Frågor och Svar

Vad är en kylryggsäck?

En kylryggsäck är en speciell typ av ryggsäck som är designad med isoleringsmaterial för att hålla dess innehåll kallt. Detta är perfekt för friluftsliv i Sverige, speciellt under sommartid, då man kan behöva kyla mat och dryck vid vandringar, picknick eller andra utomhusaktiviteter.

Hur kyler man en kylryggsäck?

För att kyla en kylryggsäck bör du först fylla den med kylklampar eller frysta vattenflaskor. Tänk på att ju mer kylmassa du använder, desto längre håller kylan. Sedan packar du de saker du vill hålla kalla närmast kylklamparna. Se till att du stänger ryggsäcken ordentligt för att förhindra värmeintrång.

Hur vet jag vilken som är den bästa kylväskan med ryggsäck?

För att bestämma vilken som är den bästa kylväskan med ryggsäck bör du överväga några kärnfaktorer. Först, ta hänsyn till kapacitet och storlek baserat på dina behov. Andra viktiga faktorer inkluderar väskans isoleringsförmåga, hållbarheten i dess konstruktion och komforten vid transport. Det kan också vara värdefullt att läsa produktrecensioner online för att få en bredare uppfattning om olika märken och modeller.

Hur länge dröjer sig kylan kvar i en kylväska?

Varaktigheten av kylan i en kylväska beror mestadels på faktorer som typen av kylväska, kvaliteten på isoleringen och omgivningstemperaturen. Men generellt kan en kylväska hålla saker kylda i allt från 6 timmar till 36 timmar.

Disclaimer: The above is a sponsored post, the views expressed are those of the sponsor/author and do not represent the stand and views of Outlook Editorial.

Advertisement
Important: We are happy to announce that we have successfully completed the migration of our site @outlookindia.com to enhance your experience as valuable user. But due to the scale of operations some data discrepancies may arise. We apologize for any inconvenience and thank you for your patience and understanding during this period.
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement